Algemene (sport) blessures

 

Wij zijn allen primair opgeleid als algemeen fysiotherapeut, hierdoor hebben we een breed scala aan basiskennis over allerlei soorten klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Vooral Karim Veth heeft zich altijd in sport en trainingsprincipes en -methodes verdiept. Hij heeft hierdoor veel verstand van diverse sporten, van hardlopen en wielrennen tot krachttraining, vechtsporten, tennis en voetbal. Mariska Groenendijk is een fanatieke amazone en danseres en kan ruiters en amazone's begeleiden bij het verbeteren van hun prestaties en het verminderen en voorkomen van klachten.

 

Voorbeelden van blessures die wij kunnen behandelen zijn:

- Rugklachten (acute of chronische lage rugklachten, bovenrugklachten met of zonder ademhalingsproblematiek, houdingsgerelateerde klachten, hernia's (HNP), stenosebeeld, etc.).

- Heupklachten (bursitis, artrose, problematiek of revalidatie na totale heup prothese, status na fractuur).

- Knieklachten (meniscusproblematiek, Jumpers Knee, Runners Knee, voorste- en achterste kruisband problematiek of revalidatie/problematiek na een totale knie prothese, etc).

- Enkel- en/of voetklachten (wij werken ook nauw samen met podologen om samen de beste voorwaarden voor herstel te creëren indien er sprake mocht zijn van een afwijkende voetstand).

- Nekklachten (nek/schouderklachten,nekhernia (HNP), whiplash, Thoracic Outlet Syndrome (TOS))

- Schouderklachten (frozen shoulder, impingement syndroom, tendinitis, etc.).

- Elleboogklachten (tennisarm, golfersarm of puur gewrichtsklachten).

 

Indien nodig hebben wij voor diverse lichaamsregio's ook de mogelijkheid om een echo uit te voeren binnen onze praktijk. 

 

Voor pols, hand, kaak en bekkenklachten verwijzen wij u liever door naar een passende specialist op dat gebied, aangezien deze niet direct binnen onze expertise vallen.