Duizeligheid en oorsuizen

 

Voor veel mensen een onbekend onderdeel van fysiotherapie, (draai) duizeligheid en oorsuizen (ook wel "tinnitus" genoemd). Heel jammer want voor een aantal mensen is dit een dagelijks onderdeel van hun leven geworden en worden hier elke dag door gekweld. Zeker duizeligheid kan op den duur ernstige gevolgen hebben als mensen daadwerkelijk vallen hierdoor. Mariska heeft diverse cursussen op het gebied van duizeligheid en oorsuizen gevolgd.

 

Duizeligheid

Duizeligheid kent vele vormen en oorzaken. Tijdens de intake zullen we proberen te achterhalen om wat voor soort duizeligheid het gaat. Veel van deze vormen zijn te behandelen middels manueel therapie, psychosomatisch fysiotherapie en oefentherapie, als dit het geval is wordt er samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Een voorbeeld van duizeligheid die wij niet kunnen behandelen is het duizelig zijn na het bukken of te snel opstaan. Vaak heeft dit meer te maken met de bloeddruk bijvoorbeeld, indien u hier veel last van heeft kunt u wellicht contact opnemen met uw huisarts.

 

Oorsuizen

Oorsuizen is een heel lastig te behandelen klacht, waar vaak bij onderzoek aan de neuroloog en KNO arts geen oorzaak wordt gevonden. Sommige vormen van oorsuizen staan in verband met problematiek van de structuren van de bovenste nekwervels of de kaak. Hierdoor kan het zijn dat door middel van fysio- en manueel therapie de klachten zullen verminderen. Wij geven uiteraard geen garanties, sommige patiënten merken geen verschil, anderen wel. Er wordt daarom ook vooraf een afspraak gemaakt met de cliënt dat we het maximaal 3 tot 5 behandelingen aankijken, bij geen verschil zal de therapie worden stopgezet. Dat het oorsuizen helemaal over gaat gebeurd helaas maar weinig maar regelmatig merken mensen wel vermindering van de intensiteit.