Rugklachten

Een van de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat zijn rugklachten. Van een acute spitaanval tot chronische lage rugklachten of juist klachten in de bovenrug, helaas krijgen veel mensen tijdens hun leven wel eens last van hun rug. Als het een eenmalige, milde klacht is gaat het vaak vanzelf wel weer over. Op het moment dat de klachten niet binnen een week verminderen of heftig aanwezig zijn is het wellicht verstandig om eens naar de fysiotherapeut te stappen. 

Wij beoordelen of er sprake is van specifieke of aspecifieke rugklachten, en kijken naar wat de onderliggende oorzaak kan zijn. Het is immers niet alleen belangrijk dat de cliënt van zijn rugklachten af komt, maar ook dat we uitzoeken waardoor ze mogelijk zijn ontstaan, om zo ook in te spelen op die oorzakelijke factoren.

 

Middelen die wij kunnen gebruiken om de rugklachten te verminderen zijn o.a. manueel therapie (bijvoorbeeld bij een gewrichtsblokkade), eays tapingdry needling, mobiliseren en masseren, oefentherapie (bijvoorbeeld mobilisatie oefeningen en core stability training) en psychosomatische fysiotherapie (bijvoorbeeld als stress, angst of spanning een rol speelt bij het ontstaan of onderhouden van de klachten). Er wordt altijd een combinatie gemaakt van meerdere soorten therapieën, waarbij de keuze wordt bepaald door de bevinden uit de intake en het onderzoek, en de eventuele voorkeuren van de cliënt. Met deze op maat gemaakte aanpak en adviezen proberen wij samen met u naar een zo goed mogelijk resultaat te streven, zowel op korte als op lange termijn.