Houdings- en bewegingsleer

 

Veth Fysiotherapie biedt u houdings- en bewegingsleer, een actieve therapie gericht op het houdings- en bewegingsapparaat. Lichamelijk klachten kunnen soms ontstaan door een verkeerde manier van zitten of bewegen. Dit kan leiden tot een verstoring van de balans tussen de lichamelijke belasting en belastbaarheid.

Door deze specifieke vorm van oefentherapie wordt u zich bewust van uw houding en beweging en leert u deze aan te passen in uw activiteiten, zowel thuis als op het werk. Hierdoor is houding en beweging geen belastende factor meer voor u en verminderd u de kans op herhaling van uw klachten. Door oefeningen wordt u zich bewust van uw houding/beweging en leert u uw houding te veranderen. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld welke is aangepast aan de individuele mogelijkheden en is gericht op toepassing in de activiteiten van het dagelijkse leven.

 

Mogelijke doelen van deze therapie kunnen zijn het voorkomen, verminderen en leren omgaan met klachten in houding en beweging, en/of het leren omgaan met spanningsgerelateerde klachten.


De specifieke oefentherapie is ook uitstekend geschikt voor tieners en jongeren die veel tijd achter een smartphone, tablet of computer doorbrengen en hierdoor bijvoorbeeld nekklachten, rugklachten of hoofdpijnklachten ontwikkelen.