EasyTaping

 

EasyTaping is een Zwitserse methode van taping die de laatste jaren steeds meer bekendheid krijgt bij zowel therapeuten als cliënten. Bij topsporters zien we deze gekleurde tapingmethode ook steeds vaker terug. EasyTaping versneld functioneel herstel door verbetering van de mechanische sturing van gewrichten en zorgt voor pijnvermindering. Door de natuurlijke compensatiemechanismes van het lichaam aan te spreken kan EasyTaping al meteen na het tapen voor een pijnvrije houding of beweging zorgen, waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen en training.

EasyTaping wordt tevens toegepast bij het aanleren en/of verbeteren van iemands houding. De tape werkt als reminder om bijvoorbeeld rechterop te gaan zitten en door de sturing leert het lichaam om direct de juiste spieren aan te spannen, zodat ook als het tape er af wordt gehaald er een blijvende verandering optreed. Uiteraard voor het behoud hiervan zullen ook een paar (eenvoudige) oefeningen worden moeten gedaan om de spieren in hun nieuwe houdings- en bewegingspatroon meer uithoudingsvermogen te geven zodat de juiste houding ook langdurig zonder veel moeite kan worden behouden.

 

Voor meer informatie over EasyTaping zie: http://www.easytaping.com/index.php/nl/methode

Instructies na taping:

Indien uw getapet bent door een van onze collega's zijn er een aantal instructies die wij uw hebben meegegeven. Hieronder volgen de belangrijkste instructies nogmaals:

- U kunt douchen met de tape, let wel op dat de lijm wel op zijn zwakst is als het nat wordt. Droog voorzichtig op een deppende manier af met een handdoek. 

- Indien de tape gaat jeuken langer dan 5 minuten achter elkaar kan het zijn dat de huid de tape niet meer kan verdragen, haal hem in dit geval direct eraf. 

- Om de tape te verwijderen is het het handigste om dit te doen als de tape nat is (bijv. onder de douche). Verwijder de tape niet snel als een pleister maar juist rustig. Houdt evt. de huid tegen met de andere hand indien u hierbij kunt of vraagt evt. om hulp.

- De tape mag niet langer dan 4 dagen blijven zitten, ook al zit het misschien nog heel prettig haal de tape er toch af. Indien de tape te lang erop zit kan dit mogelijk leiden tot huidirritatie en/of -beschadiging.

- Indien u graag (nogmaals) getapet wilt worden is het het handigste om de huid vrij te houden van haartje en huidverzorgende producten zoals bodylotion. Dit belemmert het hechten van de tape aan de huid.